חוב לאדם שאני לא מוצא

שאלה:

אם אני חייב כסף לאדם שאין לי דרך למצוא אותו איך להחזיר את הכסף? וכן כסף שאיני זוכר למי אני חייב למי להחזיר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם החוב הוא חוב של גזל, יש לעשות עם הכסף צורכי רבים. אם החוב הוא מחמת הלוואה או נזיקין, ואתה לא יודע למי להחזיר או לא מאתר את מי שאתה חייב לו, אין מה לעשות, ובינתיים תרשום את החוב ובעתיד כשתפגוש אותו תשלם לו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שסו ס"ב. ודין זה נאמר רק בגזל כדי שיוציא גזילה מתחת ידו, ולא נאמר בחוב של הלוואה או נזיקין אין עניין לעשות צורכי רבים אם לא משיב ליד החייב.