השתמשתי בעיצוב של בעל מקצוע

שאלה:

לפני מספר שנים התעניינתי לקנות ארון ספרים מגבס, יצרתי קשר עם בעל מקצוע והוא שלח לי שתיים שלוש דוגמאות. כמה חודשים אחר כך אכן רכשתי ארון ספרים לא מגבס אבל השתמשתי בעיצוב ששלח לי כדי לעצב את ארון הספרים מעץ, האם זה נקרא גזל? ומה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

חסרים פרטים בשאלה, האם מדובר בשליחת דוגמאות מוכנות או שהוא הכין דוגמא מסוימת עבורך. אם יש לו דוגמאות מוכנות לכולם, ואתם השתמשתם בדוגמאות, אין חובת תשלומים, כיון שהוא לא הכין במיוחד עבורכם את הדוגמאות. אם הדוגמאות הוא טרח להכין לכם דוגמאות ואתם לקחתם את הדוגמאות לחנות אחרת, לכאורה יש חיוב תשלומים, כיון שהוא טרח עבורכם, ואתם השתמשתם בעבודה שעשה לכם, וצריך לשלם על העיצוב שטרח עבורכם.

בהצלחה.