השתתפות משפחתית באבלות

שאלה:

שלום
סבתא שלי באבלות על אחיה, מאחר והיא גרה לבד הנכד שלה הזמין אותה היום לסעודת שבת בלילה [הם גרים באותו בנין] האם יהיה מותר לצאת מהבית ולסעוד אצל הנכד במהלך השבת?
והאם בכללי במהלך ימי החול מותר לצאת ולאכול בבתים אחרים אם זה מיקל עליה או שהיא חייבת במהלך כל השבעה להיות בבית ולבשל לעצמה?

תשובה:

מותר לה בהחלט ללכת לאכול אצל הנכד, וראו שתהיה יחד עם בני המשפחה, לא קל לה לבד.

במשך ימי השבעה באותו בנין היא יכולה ללכת, אבל לצאת רחוק במשך היום יש להמנע, אבל למה לבשל לבד? יש לה הרי בני משפחה!

זה הזמן שלכם להיות איתה! תתמכו בה, זה מאוד מחמם את הלב שנכד או נכדה באים עם משהו, ובכלל, החובה שלנו כבני משפחה להיות המון עם הסבים והסבתות, לא להשאיר אותם לבד.

בשורות טובות ושבת שלום.