לבזות הורים כדי לגרום להם להתנהג טוב יותר

שאלה:

ההורים שלי ביקורתיים, ילדותיים, מאוד נמוכים..

הם היו חילונים, וברוך ה' משחזרתי בתשובה הם התחילו להתקרב אל היהדות

יש להם שבת כשרות תפילה תפילין וברוך השם עוד כמה מצוות

ואני מבין שהגורם לזה היה הביקורת שלי עליהם

הביקורת שלי עוברת כל גבול, אני יכול לרדת עליהם ולבזות אותם בצורה חמורה מאוד..
אבל משום מה זה עושה פירות

אין להם מידות טובות בלשון המעטה, הם נוטים לריב, לדבר לשון הרע, ולהתעסק בדברים נמוכים
בקיצור אני רואה שהביקורת שלי בונה אותם ועושה אותם טובים יותר

אני פשוט מרגיש לא בסדר אם אני לא יגיד את מה שיש לי להגיד, כי אני רואה שזה מתקן אותם

מה גם אני לא רוצה להיות מושפע מהם ומהשטויות שלהם אז זה גם סוג של מחסום מפני ההשפעה הגרועה שלהם

אני יודע שזה בא גם ממקום של כעס וחוויות ילדות וכ'ו.
אבל תאכלס כל עוד זה עושה עבודה טובה מה זה משנה

אם אני נותן להם 'אובר' כבוד הם פשוט לא משתנים וגם להיפך הם נעשים גרועים יותר, הכבוד שאני נותן להם נותן להם הרגשה של אישור למה שהם עושים.. ואין לי מושג למה.

השאלה שלי אם אני יכול להמשיך עם ההתנהגות הזו? ואם לא, מה אפשר לעשות?

אני שמעתי שבבי"ד אפשר להגיד 'קים לי כמ"ד הזה', האם זה נכון לגבי כיבוד הורים לומר קים לי כמ"ד שאין כיבוד הורים בהורים רשעים? ואם לא, אם אפשר טעם

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ידידי היקר! קראתי את שאלתך וכאב לי עד מאוד!

בשום אופן לא לעשות כך!

הרעיון שכביכול אם תבזה את ההורים תעשה בכך טוב, הוא טריק יפה של היצר הרע… לשכנע אותך לעשות עבירה כה חמורה ועוד להרגיש שעשית מצוה. אוי ואבוי… הרבה הרבה יש לפייס אותם ולבקש את מחילתם ולשנות את כל ההנהגה מן הקצה אל הקצה ממש!

מה שצריך לעשות זה באמת להכניס אוירה שלמה של רוחניות בבית, תשמח בקול עם כל דבר טוב שעושים בבית, תעשה אתה בשמחה ותראה שהם מתחברים אליך, אבל היחס שלך אליהם רק מכבד!

לעצם שאלתך בענין הורים רשעים, יש לך טעות מוחלטת הוריך אנשים נהדרים, ראשית איך אפשר לומר רשעים על אנשים שמקיימים את כל המצוות שמנית?! אנשים שלא הורגלו בכך מילדותם, הם הרי ממש בעלי תשובה! וגם אם יש להם עוד דרך לעשות, אתה מופקד על מתן הציונים מי מתקדם מספיק מהר ומי לא?! ובכלל, היחס שהם נותנים לך כאשר אתה מתנהג אליהם בצורה כה לא מכבדת בלשון המעטה, זה גם מעיד על צדקות גדולה.

לכן, עשה הכל כדי לשנות את כל הגישה מן הקצה על הקצה, ותבין שזה ממש חובתך הגמורה, וכל כעס כזה הוא איסור תורה.

כמו כן, חשוב מאוד לדעת, אתה לא אחראי על מעשיהם! מה הכוונה שאתה כועס על מה שהם עושים? זה בכלל לא באחריות שלך, אתה צריך להיות אחראי על מעשיך בלבד.

בשורות טובות ובהצלחה רבה בדרך החדשה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הם בני 60 ואני חוזר ואומר שאם אני לא מעיר להם הם פשוט חוזרים אחורה

    תקשיב אני מחפש תשובה רצינית כי המציאות שאני מדבר איתך עליה היא מאוד רצינית

    האם אני, היחיד שיכול להעיר להם ולהחזיר אותם למוטב לא יעשה את זה?

    אני עושה להם שלום בבית, אני גורם להם לחשוב.. הם בני 60 והם צריכים להשתנות

    ובבקשה ממך אל תספר לי סיפורים של הם בעלי תשובה

  2. אני חוזר ואומר חד משמעי, כל מה שתוכל לעשות בשמחה ובנעימות באופן המותר תעשה, אבל לבזות אותם ולהפחיד אותם כדי שיעשו דברים זה אסור ואינו מוטל עליך.
    התשובה רצינית מאוד.
    אני בטוח שבאוירה טובה אפשר להשפיע הרבה יותר לטווח הארוך.