התערבות ילדים בשלום בית של הורים

שאלה:

היי כבוד הרב , יש בעיות בין ההורים שלי לאחותי ( ההורים שלי גרושים וגרים ביחד אבל לחוד ) , אבא שלי ביקש מאמא שלי להוציא את הילדה מהבית כי היא מרימה את הקול עליהם ומדברת אליהם לא יפה , אמא שלי מדברת איתי ומתייעצת איתי מה אני יכולה להגיד לה ? ההורים שלי לא אנשים בריאים , אבא שלי עבר ניתוח בראש , והעצבים יכולים להזיק לו , מה כבוש הרב ממליץ לעשות ?

תשובה:

בשום אופן לא להתערב ביניהם. ובודאי לא לתמוך בצעד נורא כזה להוציא ילדה מהבית.

בת לא אמורה להתערב במריבות בין ההורים. את רק מכבדת את כולם וזהו, לא נוקטת צד לאף כיוון.

אגב אסור להם באיסור גמור לגור יחד בבית, כמבואר בשולחן ערוך בסימן קיט, אבל אני מניח שהם לא שואלים אותך בענין זה.

בשורות טובות.