חשש

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בעלי שם חבילת עוף על סיר שהיה מכוסה בשקית . החבילה הייתה עם גם בתחתית וראיתי דם גם על השקית , לחשוש שאולי נכנס לסיר? בנוסף, אמרתי לו אם שם את החבילה עם הדם ולמה עשה זאת וחששתי מבחינת נדרים אם זה מרמז אם אוכל או לא יאכל מהסיר בלי נדר . לחשוש?

תשובה:

לא לחשוש בכלל, ואגב ה"דם" הזה אינו אסור באכילה. הבשר עבר מליחה והלחות האדמומית הזו נקראת בהלכה מוהל ולא דם.

אין לך שום נדרים, אף פעם ובודאי לא כאן.

שבת שלום.