כיסוי עם דף לספרי קודש

שאלה:

שלום!
יש לנו בחדר ספרי קודש בתוך ארון סגור עם דלת. אפשר להדביק דף על הצד הפינימי של הדלת, ואז יחשב שיש שני כיסויים לספרי הקודש, בהקשר של תשמיש המיטה? תודה!

תשובה:

באופן עקרוני זה אפשרי, העצה הזו ניתנה בהקשר של מזוזה בחדר השינה, שניתן לעטוף אותה בעוד נייר ובכך יהיו לה שני כיסויים. ראה משנה ברורה סי' מ ס"ק ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלות:
    1] מה המקור לכך,
    שלהדביק דף נייר על הצד הפינימי של הדלת ארון,
    זה כמו לעטוף באמצעות דף נייר, דהיינו שזה בגדר כיסוי נפרד,
    ולא כמו לצבוע את הדלת בצבע חדש, שסברה שאינו בגדר כיסוי נפרד?
    2] האם זה משנה אם ההדבקה לדלת הארון,
    נעשית רק בקצוות הדף נייר באמצעות סלוטייפ/מסקינגטייפ,
    או שזה נייר מדבקה, דהיינו שהדבק הוא לכל שטח הדף?
    תודה.