חבר שנתן לי כסף בטעות ואני רוצה להחזיק בכסף על חוב אחר

שאלה:

ישנו אדם שאני בטוח במליון אחוז שהוא חייב לי 4000 שח והוא מכחיש ויצא שעכשיו הוא חייב לי 1000 שח אבל נוצרה איזו טעות והוא חושב שהוא חייב לי 5000.
האם אני צריך לומר לו או מכיון שהוא ודאי חייב לי אני לא צריך לומר לו שהוא טעה וככה להתקזז על מה שהוא חייב לי.

תשובה:

שלום וברכה,

אם ברור לך שהוא חייב לך את הכסף מותר לך לקבל ממנו כסף שהוא נותן לך בטעות, ואתה לא צריך להודיע לו על טעותו. אך בתנאי שהחוב שהוא חייב לך זה חוב ברור ללא ספק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן ד לגבי עביד איניש דינא לנפשיה. ואם יכול לתפוס שלא בעדים ויהיה נאמן במיגו דלא תפסתי, אולם כאן שהוא נותן לך מעצמו והוא טועה, ודאי שאתה יכול לקבל ממנו.