רישום שטר או עדים בעת קנייה בהקפה

שאלה:

אני נוהג לקנות בהקפה מחנות באופן קבוע, בלי רישום ועדים, ובהסכמת שני הצדדים על בסיס אמון, האם זה כמלווה על פה שאסור מצד לפני עיוור לא תתן מכשול או שזה לא דומה ומותר?

תשובה:

שלום וברכה,

האיסור נאמר בהלוואה ולא בקנייה בהקפה ולא בהפקדה שלא בעדים. יתכן שבהלוואה שייך לשכוח ולכפור אבל במקח וממכר לא ישכח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה גמ ב"מ עה, ב. וש"ע סימן ע ובפוסקים שהאיסור נאמר על הלוואה בלבד.