זכין לאדם שלא בפניו האם מהני חזרה

שאלה:

חילקנו מתנות לאביונים על ידי זכין לאדם שלא בפניו.
כמה מהאנשים המופיעים ברשימה של המתנות לאביונים שבעבורם ביצענו זכייה, אנחנו לא מצליחים לייצור עמם קשר. מדובר באנשים שאנחנו לא מכירים כלל, אלא פרטיהם נמסרו לקופת צדקה או על ידם או על ידי מאן דהו שמכיר את מצבם.
האם מהני בזה חזרה אי לאו, כלומר האם אפשר לבטל את הזכייה שביצענו עבור האנשים שאנחנו לא מוצאים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לבטל את הזכייה שזכיתם עבור אותם עניים, והכסף כבר שייך להם, לכן מוטל עליכם לברר מיהם העניים שזכיתם עבורם ולהעביר להם את הכסף. ומכאן ולהבא יש לעשות תנאי בשעת הזכייה.

בהצלחה.