בניקיון של פסח מצאנו בגדים שנכחו בתוך הריהוט

שאלה:

לפני שנתיים וחצי קנינו בית מאשה מבוגרת, היא השאירה לנו חלק מהריהוט. היום בנקיון לפסח, פתחנו את המיטה, וגילינו שם מצעים חדשים, ותחפושות שונות (בגדי חינה וכדומה).

האם אני צריך להתקשר לבעלים הקודמים ולשאול אותם רשות?

אם אפשר מקור

תשובה:

שלום וברכה,

האשה מכרה את הריהוט לא מכרה את הבגדים ותחפושות שיש בתוך המיטה, ולכן זה שייך לאשה. ולמרות שעבר זמן רב וניתן לומר שהיא התייאשה, אך מאחר והבגדים נמצאים בידכם, אתם שומרים על הבגדים, ודינו כיאוש ברשות [יאוש בזמן שהחפצים ברשותו], ויאוש ברשות לא מועיל.

בהצלחה.

מקורות:

במשנה ב"מ כו, ב ובשו"ע סימן רסב סעיף יז אם קנה פירות ומצא בארגז מעות אם יש בהם סימן חייב להחזיר. ויש ללמוד למקרה שלנו שהאשה נתנה ריהוט ומצא בגדים שנשכחו בתוך הריהוט, והאשה לא התכוונה לתת את הבגדים, חל חובת השבה על הבעלים. ולמרות שעבר זמן רב ומסתמא התייאשה, כיון שזה נמצא בתוך הבית ביד המקבל הרי הוא שומר על הבגדים, ודינו כייאוש אחרי שהגיע ליד המאבד שכתב הרמב"ן ב"מ כו, ב שאין זה ייאוש.