להודיע לקונה על תקלה שיש ברכב

שאלה:

שלום וברכה,
יש משהו קטן ברכב שמפריע לי ניסיתי לסדר ואף שילמתי למוסך
לא הכי יסתדר העניין ונאמר לי הכל נראה תקין בבדיקת מחשב וזה בסדר לנסוע כך זה לא מורגש המליץ לי אולי להחליף חלק בשביל לשפר נסיעה
אבל ממש לא חייב האם אני חייב לשתף את הקונה על זה?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור למכור חפץ שיש בו פגם, והרי זה בכלל איסור אונאה. ולכן אם הפגם הוא דבר שמהווה הפרעה, אסור להעלים את המידע מהקונה.

בהצלחה.

מקורות:

כתב השו"ע סימן רלב סעיף ז: "כל הלוקח סתם, אינו לוקח אלא הדבר שלם מכל מום". ובסעיף ו כתב המחבר שכל דבר שנהוג במדינה לבטל בגינו את המכר נחשב מום. וכתב הערוך השלחן שם ס"ז שכל מקח שיכול להביא צער או הפסד ממון לקונה הרי זה מום במקח. ולכן אם מוכר לקונה רכב ויש בו דבר שעלול לצער אותו או להפסיד לו ממון שיצטרך לתקנו, הרי זה אונאה במקח.