מי בוחר את הרב לחתונה

האם יש נוהג מי בוחר את הרב בחתונה ? החתן או הכלה??

תשובה:

מצד הדין החתן זכאי לבחור מי יסדר עבורו חופה וקידושין כי מצוה שלו היא, וכך המנהג.

מקורות:

שו"ת חלקת יעקב ח"ב סי' קט"ו ואבן העזר חלק ג' סי' פ"ב, וטעמו מפני שהברכות הם עבור מצוות הנישואין שרק הבעל מצווה בהם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כפי שצוין הזכות ניתנת לחתו. אולם אם הכלה מעוניינת דווקא ברב אחר, היא יכולה לבקש זאת מהחתן. ככלל, לא ראוי להשתית את הבית שנבנה זה עתה על ויכוחים, לכן מן הסתם תהיה הסכמה בעניין.