גילוי לרשויות על נישואין פיקטיביים

שלום רב
הובא לידיעתי כי גרה בשכנות לי אשה גויה הנשואה פקטיבית ליהודי על מנת לקבל אזרחות ישראלית.
האשה אינה גרה עם "הבעל" אלא נמצאת ביחסים עם בן זוגה (גוי גם הוא).
לאשה בת צעירה שנשאה לבחור יהודי באוקראינה והם חיים יחד .
בעלי ואנוכי בתהליך התחזקות בדת ואנחנו מתלבטים לגבי עניין זה.
האם עלינו לדווח על מקרה זה כחובה מוסרית לעם היהודי או האם לעצום עניים ולא להתערב .
תודה

תשובה:

שלום רב וסליחה על האיחור במתן התשובה.

אני מבין כי השאלה כאן אינה שיש כאן מכשול בזה שאנו מכניסים לעם ישראל אשה גויה, משום שבכל מצב היא תמשיך להיות רשומה כגויה, ואין לה כל מטרה להרשם כיהודיה, אלא היא רק רוצה לקבל אזרחות ישראלית שאם היא לא תהיה נשואה לישראלי היא לא תקבל זאת.

גם מכשול לילדיה אין אני רואה כאן, משום שבלא"ה הם נחשבים כגויים.

לכאורה, מדוע שלא נגלה את הדבר, וכי אין לנו מספיק גויים שמסתובבים בארץ? ואולי גם יש ענין לגלות כדי שגויים שאינם זכאים לקבל קצבאות וכל מיני הטבות יקבלו בעצם על חשבון הקופה הציבורית.

אלא שיתכן שעם גילוי הדבר לידי הרשויות המוסמכות (משרד הפנים) הדבר עלול להזיק לאותו יהודי שהסכים לרשום אותה כאשתו, וא"כ אולי צריך קודם כל להזהיר אותו שאם הוא לא יפסיק הוא עלול להנזק. אלא שאני מבין כי אתם לא נמצאים במצב כזה שיש לכם אפשרות מעשית לגשת אליו ולומר לו את הדברים, לכן צריך קודם כל לברר את מדת הנזק שהוא עלול להפסיד.

בהצלחה בהמשך דרככם!