קידושין מקח טעות

שאלה:

אדם דתי גרוש עם ילדים שרוצה להתחתן ולא מגלה לכלה על ילדיו האם לאחר הקידושין יש כאן מקח טעות?
ברכת ה עליכם

תשובה:

שלום רב,

נראה לי פשוט שאסור לעשות דבר כזה, ובהחלט יש ברמיה כזו חשש לקידושי טעות. ברור שאי אפשר לקבוע בודאות שזה קידושי טעות ולא חלו הקידושין, אבל בהחלט יש בזה אונאה וחשש קידושי טעות הרי הסיבה שהוא לא רוצה לומר לה זה מפני שהוא חושש שהדבר ירתיע אותה… ראה בשו"ת דברי יציב אבה"ע סי' טו שכתב: "הנה מעולם תמהתי שאפילו המדקדקין במצוות מ"מ בשידוכין אינם נזהרים מלהעלים איזה מום שבסתר ואיזה מיחוש או כדומה לזה, שהרי מלבד שזה בגדר אונאה ומקח טעות יש חשש שצריך קידושין אחרים".