לשון קידושין

שאלה:

האם ״אני הצטרפתי בנישואין״ יש בזה לשון קידושין או ספק קידושין?

תשובה:

שלום רב,

נראה שלא, משום שהמהות של קידושין שהבעל מקדש את האישה שהיא נעשית מקודשת – מיוחדת רק לו. אז יש לשונות שהם דומים לזה כמו ארוסתי, נשואתי וכד' כלומר, במקום לומר הרי את מקודשת לי הוא אומר הרי את נשואתי. שמבהות זה אותו הדבר. אבל כאשר הוא אומר אני הצטרפתי לנישואין זה לא מראה כאילו הוא קונה אותה במשהו והיא נעשית אשתו, אלא יותר מקרה על הסכם משותף ביניהם. כך אני מפרש את המילים הללו.