זכות האב בביתו הקטנה

שאלה:

האם אב שקידש את בתו הקטנה לאדם כלשהו והיא מיאנה, האם רשאי לחזור ולקדשה לאדם אחר? האם היא רשאית לומר שהיא ממאנת לכל קידושין עד שתתבגר?

תשובה:

שלום וברכה,

אבא שמקדש את ביתו קטנה, הבת לא יכולה למאן וכדי להפקיע את הקידושין צריך שהבעל שקידש את הקטנה יתן גט. אם היה אירוסין [קידושין] ולא היה נישואין, אביה מקבל את הגט עבור ביתו. ויכול אח"כ לקדשה לאדם אחר. ואם האבא גם השיא את ביתו, הבת יוצאת מרשות אביה, והבעל צריך לתת גט ליד הבת. ואחרי שהתגרשה אביה לא יכול למסור אותה לקידושין לאחרים כיון שכבר יצאה מתחת ידו, וזה נקרא בגמרא [קידושין מד, ב] יתומה בחיי האב.

מיאון שייך רק בקטנה שאין לה אב שהתקדשה על ידי אמה או אחיה, שאז יכולה למאן כל עוד לא הגדילה ואמרה בפלוני אני רוצה.

בהצלחה.