התמודדות מורכבת – התמכרות

שאלה:

יש לי הסטוריה של התמכרות לאתרי פורנוגרפיה.
עברתי תהליך מאוד ארוך עם עצמי, שכלל הרבה כשלונות גדולים, והרבה הצלחות גדולות.
למעשה, בשנה האחרונה הייתי "נקי" רוב הזמן, נקרא לזה ככה.
לאחרונה התחלתי לגלות שיש גישה במחשב של אשתי, לכל מיני אתרים כאלו.
עכשיו הדבר הזה הוא בעייתי,
בעבר, כשראיתי שיש לי אתגר עם מכשירים, שברתי אותם – לא פחות.
ראיתי שיש נסיון שלא אוכל לעמוד בו, ופשוט ריסקתי את המכשירים (יותר מפעם אחת).

(בעבר לחצתי על אשתי לשים סינון – והיא אכן עשתה כך, הבעיה היא שיש לי ידע מתקדם איך בכל זאת להגיע לזה)

מעט רקע על השימושים במחשב הזה:

אשתי לא ממש משתמשת בו.
כשאני נוסע נסיעות ארוכות (דבר המצוי מאוד), היא נותנת לי את הפלאפון שלה, כדי להתחבר לשיעורי תורה, ככה שאני יכול להעביר את הנסיעה עם משמעות (ולא רדיו).
בזמן הזה, היא משתמשת במחשב (הודעות, מיילים, דברים פרקטיים).

המחשב הנ"ל, הוא מחשב תוצרת חו"ל, ולכן כדי להטעין אותו דרוש מתאם מיוחד (שניתן להשיג בחנויות).

חשבתי על פתרון יצירתי:
אני יכול "לאבד" את המתאם (דהיינו להעלים אותו – ולספר לאשתי שהוא אבד) ואז לא יהיה ניתן להטעין את המחשב, ועד שמישהו יקנה מתאם חדש, המחשב הזה כנראה יהיה מושבת להמון המון זמן (אולי לתמיד).

הבעיה תהיה, שעכשיו בנסיעות הארוכות – אשתי לא תוכל לתת לי את המכשיר שלה (להעביר את הנסיעה עם שיעורי תורה) כי היא תצטרך אותו (הרי המחשב יהיה מושבת)…

האם ראוי לבלות אלפי שעות בביטול תורה ולהרוויח להיות "נקי",
או שעדיף להתלכלך בזוהמא, אבל לפחות יהיו לי אלפי שעות של תורה בנסיעות?

ואגב, האם הדבר הזה הוא ראוי – "לשקר" שהמתאם אבד, וגם להשבית לאשתי את המחשב שלה?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי למה לא לומר לאשה את האמת! אני משוכנע שהיא לא רוצה שתגיע לאתרים כאלו, אין לי ספק בכך, אז יש לבצע עוד היום שינוי במחשב מבחינת הסינון שלא יאפשר להגיע לכך. פשוט וברור. ולגבי שאלתך, אין ספק שעדיף להתבטל מתורה ולא לטמא את הנפש בזוהמה הזו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מתביש, אני לא רוצה לספר לה…
    זה מחשב של apple, לא פשוט לשים עליו סינון טוב (גם אם כן- אני יודע לעקוף אותו).
    אז כדאי "להעלים" את המתאם?