האם יש בכך לשון הרע?

שאלה:

שלום הרב יש לי שאלה
אם שמעתי פעם מרב של ישיבה של חוזרים בתשובה שהוא אמר לי שפעם הוא עשה צבא
ואז סתם כדרך אגב אמרתי למשהוא עשה צבא והוא הופתע האם יש בכך לשון הרע והאם אני צריך לבקש מחילה מהרב כי אולי הוא לא רוצה שידעו כי הוא בזמנו אמר "כן אני מבין בזה" בקול כזה לא כזה מתגאה בזמנו

תשובה:

אין בכך לשון הרע. נכון הדבר שמי שבן ישיבה מקטנותו בדרך כלל אינו עושה צבא, אבל זו לא בושה להיות בעל תשובה או מה שנקרא היום מתחזק, ואני מניח שהוא לא מסתיר את העבר שלו, ואדרבה אדרבה… אני מכיר תלמידי חכמים גדולים שהגם שהיום מגדירים עצמם חרדים, בעברם היו בציבורים שונים ועשו צבא.

אינני נכנס בתשובתי זו לעצם השאלה אם ללכת לצבא זה טוב או לא, מצוה או לא, וכמובן שלא לבטל במשהו מזכותם של אותם המגינים בימים אלו ממש על עם ישראל ועל ארץ ישראל שאנו חייבים להם הרבה מאוד הכרת הטוב ומתפללים כל הזמן לשלומם, אלא להתייחסותו של השואל כביכול כרגע במצבו של ראש הישיבה זה לא שבח בשבילו.

שבוע טוב ומבורך.