חיתוך שווארמה על ידי גוי

שאלה:

כידוע ישנה מחלוקת לבני ספרד לגבי חיתוך מגלגל שווארמה. באחת התשובות הבאתם את הבנין אב הרב בקשי שמחר כיוון שכוונתו לבשל או שעדיין לא מבושל מאכל בין דורסאי. שאלתי היא לשיטה המחמירה אם יהודי יחתוך פעמיים שלוש מהשכבה החיצוני האם יועיל? תודה

תשובה:

אני מבין שזה לא הנושא בכלל, הנקודה היא שחלק משמעותי בבישול הוא הטיגון הזה הסופי שעושים לאחר החיתוך לשבבים, ועל זה דנו.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה לא הבנתי מה הכוונה אין זה הנושא, הרי כשהגוי מוריד מהשווארמה מתבשל השכבה הפנימית לכן השאלה מה קורה כאשר היהודי יוריד כמה שכבות. תודה

  2. אינני בקי בדיוק אבל נראה לי שלא זה הבישול המשמעותי אלא זה שהוא עושה עם השבבים, ועל כל פנים הכל אותו דיון והיינו הך, שמצד שתי הפעולות הללו יש להמנע לכתחילה והמיקל יש לו על מי לסמוך, הרי תחילת הבישול היתה על ידי ישראל.