"דינא דמלכותא דינא" בחו"ל כשנוגד לקיום מצוות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני גר בצרפת.
אני עובד במפעל שבו יש גויים.
אני עובד כמשגיח כשרות, יחד עם שני משגיחים אחרים.
יש לנו חדר מיוחד לנו המשגיחים, וחדר מיוחד לפועלים הגויים.

כמובן, יש זמנים שאנחנו צריך להתפלל, להניח תפילין וכו׳.
אבל בחדר שלנו, אין מספיק מקום להתפלל ביחד, או להניח תפילין ביחד, ויש גם אחד שהתלונן שאני תופס יותר מדי מקום בגלל תיק התפילין שלי.
ולכן, אני מתפלל ומניח תפילין במקום אחר.

הבעיה היא שבמקום ההוא, הגויים יכולים לראות אותי עם התפילין, ובמדינת צרפת – שהיא מדינה חילונית, יש חוקים שאוסרים על הצגת סימנים דתיים במקרים מסוימים, כי זה יכול לערער את החילוניות של המדינה.
ולכן, אולי אני לא יכול מן הדין להתפלל או להניח תפילין במקום ההוא, כי יש עניין של "דינא דמלכותא דינא" (בגלל החוקים הצרפתים האלה).
אבל כשאני מתפלל או מניח תפילין, אין לי הכוונה להראות את עצמי בפני כולם.
אני רק רוצה להתפלל ולהניח תפילין, בצורה הכי צנועה שאפשר, למרות שאפשר בקלות לראות אותי מתפלל עם התפילין.

האם יש עניין של דינא דמלכותא דינא במצב כזה?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

דינא דמלכותא שייך בדברים שקשורים למלכות או בדברים ששייכים לניהול המדינה, אבל במעשים פרטיים ובקיום מצוות לא נוהג דינא דמלכותא. ולכן אין מניעה להתפלל במקום שאחרים רואים ואין על זה דין של דינא דמלכותא, כיון שזה לא דבר שקושר למלך.

בהצלחה.

מקורות:

כתב הרמ"א בהגהת שולחן ערוך סו"ס שסט:"לא אמרינן דינא דמלכותא אלא בדבר שיש בו הנאה למלך או שהוא לתקנת בני המדינה, אבל לא שידונו בדיני עובדי כוכבים, דאם כן בטלו כל דיני ישראל".