מענק איכלוס עקב פינוי

שאלה:

אני הייתי גרה ביערה עד לפני כמה חודשים יערה הוא ישוב מפונה שמטעם המדינה לתושב שלו מגיע מענק עכ שהם מפונים אני רשומה ביערה וגם בעלי הדואר שלנו שם אני בוחרת שם בבחירות הכולל של בעלי שם גם הבנק שלנו שם. בפועל אני גרה כרגע ברכסים השאלה שלי אם אפשר לקבל את המענק כי מבחינת החוק היבש אני זכאית כי אני רשומה ביערה.
אנו צריכים למלא טופס על מנת לקבל את המענק וזה לא אוטומטית.
חשוב לי שיענה לי דיין מוסמך. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוק אתם זכאים לקבל את המענק של המפונים מיערה, ולכן מותר לכם לקבל את המענק למרות שאתם בפועל לא פוניתם.

בהצלחה ושנזכה לשבת בטח בארצנו.

מקורות:

המדינה הציבה קריטריונים שמי שרשום בישובים הסמוכים לגדר בצפון, הם מפונים וזכאים למענק, המדינה לא מקבת הצהרה או הוכחות אם אכן הייתם מפונים משם או לא, אלא נותנים מענק לפי הרישומים, וכיון שלפי הקריטריונים של החוק אתם זכאים למענק, מותר לכם לקבל את המענק.