מעשר כספים משכר דירה כששוכרים אחרת במקומה

שאלה:

שלום וברכה!
יש לנו דירה שלנו שאנחנו משכירים בצפון הארץ, ושוכרים דירה במרכז הארץ ליד ההורים שבה אנחנו מתגוררים – השאלה שלנו האם אנחנו חייבים לתת מעשרות על הכסף שנכנס לנו מהדירה שלנו שאנחנו משכירים בצפון.
(במקרה שלנו אנחנו מוציאים יותר על השכירות בדירה במרכז – מאשר מה שנכנס לנו מהדירה שלנו בצפון).

בתודה מראש,
שלום

תשובה:

שכר הדירה מתקזז מול מה שאתם שוכרים במרכז, ואין צורך להפריש מעשרות מהכנסה זו.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. משום שזו בעצם החלפה, תה צריך לגור באיזה שהוא מקום, אם אתה משכיר את דירתך כדי לשכור אחרת, לא הרווחת שום רווח כלכל, רק שינית את מקום מגוריך.