תשלום ללא מעמ

שאלה:

אני יודעת על מישהו שעושה תיקונים ללא חשבונית. (אין לו מקצוע אחר).
האם מותר לי לקבל ממנו שירות?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל ממנו שרות. תשלום מע"מ מוטל עליו ולא עלייך, וזה לא קשור אלייך אם הוא משלם מע"מ או לא משלם.

בהצלחה.

מקורות:

חיוב תשלומי מע"מ לא מוגדר כגזל – הוא לא גזול ממון אלא נמנע מתשלומי מיסים, והחיוב לשלם מיסים מדין דינא דמלכותא, ולכן לא שייך בזה איסור מסייע בידי עוברי עברה אם המוכר לא משלם מע"מ, ולכן אין מניעה הלכתית לעסוק מול אדם שנמנע מתשלומי מע"מ.