נהג שנכנס לנת"צ וקיבל קנס

שאלה:

שכרתי נהג שינהג עבורי ברכב שלי
הנהג במהלך הנסיעה נכנס לנת"צ שלא ברשותי וקיבלתי דו"ח מהעירייה לתשלום.
להגנתו טען שרכב גדול מנע ממנו שלא להיכנס לנת"צ
הגשתי ערעור לעירייה אולם הם דחו את טענותיו
מצו"ב תגובת תובע מטעם העירייה:
להלן נימוקי התובע:
מצילום הרכב עולה כי רכבך תועד בנסיעה בנתיב המיועד לתחבורה ציבורית בלבד ובניגוד לתקנה 22 (א) לתקנות התעבורה וכן בניגוד לתמרור 501 המוצב המקום באופן ברור וגלוי לעין. באשר לאמור במכתב הפניה יצוין כי מבדיקת מצלמות האכיפה לא נראה שהייתה מניעה לבצע השתלבות בנתיב המקביל כנטען. יובהר כי על הפונה היה להיערך מראש ולהימנע מכניסה לנתיב מלכתחילה. במקום מוצבים תמרורים כמה מאות מטרים עוד לפני שמתחיל נתיב התחבורה הציבורית על מנת להזהיר נהגים ולאפשר להם להיערך ולהשתלב לפני הכניסה לנתיב. לפיכך ובהתאם לסמכות שנתנה לרשות המקומית ע"פ תקנה 27 (א) 1 לפקודת התעבורה, הרי שהדוח נרשם כדין ואין כל עילה לביטולו על אף הנסיבות המתוארות במכתב הפנייה.

האם הנהג חייב לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

הנהג שנכנס לנת"צ חייב לשלם את הקנס. הקנס לא מוטל על בעל הרכב אלא על הנהג שנסע שלא כחוק.

בהצלחה.

מקורות:

הקנס מוטל על הנהג שנכנס לנת"צ. בנוסף, הנהג שנכנס לנת"צ ויש שם תיעוד של מצלמות הרי זה מזיק בגרמי שמטיל על בעל הרכב את הקנס, וחייב הנהג לשלם את הקנס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח לדעת מה יהיה במקרה שהיה לי נהג קבוע לרכב במשכורת, והוא לקח נהג מחליף והנהג המחליף עשה את העבירת תנועה, מי אמור לשלם לי את הדו"ח?