על מי החיוב של המחזיר שמן

שאלה:

טלפנתי לשיפוצניק כדי שיעשה לי כמה דברים וביניהם להתקין מחזיר שמן על הדלת. הוא ביקש תיאור ותמונה של הדלת, שלחתי לו, ובהתאם הוא קנה את המחזיר. מתברר שהוא קנה קטן מידי והוא כעת יקנה את היותר גדול. האם יש עלי חובת השתתפות במחזיר הראשון שבסוף איני משתמש בו?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא אמרת לו איזה גודל לקנות אלא הוא קנה לפי התמונה של הדלת, ולכן אם הוא טעה וקנה מוצר שלא מתאים, אתה לא אמור לשאת בהפסדים, ואינך צריך להשתתף איתו בקניית המחזיר הראשון.

אם אתה הייתה אומר לו איזה סוג לקנות והיה מתברר שזה טעות, אתה הייתה צריך לספוג את כל הנזק, אולם במקרה שלך שזה לא היה כך ההפסד עליו.

בהצלחה.