תשלום נסיעה באוטובוס

שאלה:

שלום שאלה
אם עולים באוטובוס מעיר לעיר ואני צריך למקום מסויים
והמכשיר מאפשר לבחור מספר מרחקים ואני שמתי רגיל מבלי לבדוק וכתוב שזה לוקח 12 שקל הנסיעה
וזה עד 40קמ

בדקתי בפלאפון ובפועל המרחק יותר מהתחנה שעליתי לתחנה שאני יורד בה (60קמ)
זה בעיה?
כי לנהג לא אכפת ועקרונית לו יצוייר ויש אפשרות לחייב על יותר מרחק זה אמור לחייב אותי פעמיים ועקרונית אני לא אמור לדעת מה המרחק שאני משלם עליו.

תשובה:

שלום וברכה,

חובה לשלם לפי הכללים, ולכן יש לשלם לפי המרחק נסיעה ולא פחות. הנהג לא אמור להחליט בדבר זה אלא הכללים של משרד התחבורה הם מחייבים את הנוסע. ואם אתה לא יודע את מרחק הנסיעה אתה צריך לברר מראש ולשלם לפי המרחק של הנסיעה.

בהצלחה.