בקשה לתשלומי ילדים לאזרחים השוהים בקנדה

שאלה:

אישתי עולה מקנדה. היא איזרחה את ילדינו לצורכי דרכון ונסיעות.
עכשיו במלחמה טסה לשם לשהות תקופה ממושכת. האם ניתן הילכתית להגיש בקשה לתשלומי ילדים? בידיעה שהיא תחזור שירגעו הענינים בארץ ובידיעה שברגע שמקבלים את האישור התמיכה הכלכלית נמשכת עד הודעה חדשה כל עוד מראים סימני אזרחות…

תשובה:

שלום וברכה,

אם לפי החוק מגיע לאזרח ששוהה במדינה תמיכה עבור הילדים מותר לה להירשם ולקבל תמיכה עבור הילדים – גם אם בדעתה לחזור לארץ ישראל, מאחר ולפי החוק מי שאזרח מקבל, והם לא מתנים שזה על דעת שרוצה להשתקע ולא רוצה לחזור.

בהצלחה.

מקורות:

אזרח אמור לפעול לפי החוק, ואסור לעבור על החוק כדי להוציא כספים. מאידך לא צריך להיות יותר צדיק מהחוק, ואם החוק קובע שאזרח השוהה מקבל תמיכה עבור הילדים מותר לו לקבל גם אם בדעתו לעזוב את הארץ, מאחר והחוק לא מתנה את השהות באותה ארץ.