רכישת שקיות מסופר לצורך אישי

שאלה:

1) שמעתי שאין חובה לשלם על שקיות בסופר 10 אגו'
מכיון שהכסף הזה הולך למדינה. האם מותר לעשות כן? הרי בעל הבית משלם מכספו על השקיות
2) האם מותר לרכוש כמות שקיות מסופר ב 10 אגו', שלא רק לצורך הקניה הנוכחית, אלא לצורך שימוש אישי?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום של 10 אגורות שמשלמים בסופר לא עובר לבעל הסופר אלא זה מס למדינה, ולכן זה לא קשור לבעל הסופר, ואסור לקחת קשיות נוספות שלא לצורך הקנייה ולשלם 10 אגו' מאחר והתשלום לא עובר לבעל הסופר.

השאלה אם חייבים לשלם את המס למדינה עבור השקיות זה שאלה כללית אם יש חובה הלכתית [מלבד החוק] לשלם מס.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. נראה לי שעד אחוז מסויים של בלאי אין בעל החנות משלם
    כלומר שיש להעביר תשלום על כל אלף שקיות אולם לוקחים בחשבון שלא על כל השקיות שולם כגון שנקרעו או נאבדו וכדומה. לא זוכר כרגע מה האחוז המדויק.
    ולכן יש נפק"מ באדם שלקח בטעות 3 שקיות כאשר שילם רק על 2 אם צריך להחזיר ואם הוא צריך לשלם אז למי?.

  2. התשלום של 10 אגורות לשקית לא מגיע לסופר אלא מס למדינה. קונה שלקח בטעות שקית אחת נוספת, כלפי המס אין לו חובה לשלם, וכלפי הסופר יש להקל אם לקח שקית אחת בטעות כיון שלא מקפידים על כך כשלקח בטעות. ודינו כדבר שאין מקפידים שמותר לקחת כמבואר בשו"ע ריש סימן שנט.

  3. יש"כ
    לא כל כך הבנתי מדוע אם התשלום עובר למדינה אז יש בעיה לקחת שקיות בתשלום שלא לצורך הקניה, המדינה רוצה שלא ירכשו שקיות ולכן גובה תשלום ואם אני משלם מה הנפק"מ למה אני צריך את השקית?