שוטר וויתר לי על דוח

שאלה:

כשהייתי בגיל 14 בערך הייתי ברכבת הקלה ושמתי את הכרטיס רב קו והוא לא היה מלא והכרטיס לא היה תקף
ואני לא פעם לא הבנתי שהכרטיס לא טעון והסברתי לו והוא וויתר לי ולא נתן לי קנס
האם זה בסדר או שזה גזל?
כי דינא דמלכותא דינא

תשובה:

שלום וברכה,

אם הפקח וויתר לך על הקנס אתה לא חייב לשלם את הקנס.

בהצלחה.

מקורות:

נכון שיש זכות לפקח לקנוס נוסעים שלא משלמים, אבל אם הוא לא קנס הנוסע לא חייב לשלם קנס שלא קנסו אותו, ואין כאן חשש גזל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    מן הסתם כוונת כב' הרב שפטור מתשלום קנס אך עדין היה מחויב בתשלום על הנסיעה או שהוויתור של הפקח חל גם על התשלום נסיעה עצמו ?