חיוב תשלום עבור גן שעבר לבית פרטי

שאלה:

חתמנו על הסכם כתוב שכשהגן סגור מתחייבים לשלם 50 אחוז מהתשלום .וכאשר רוצים להוציא את הילד מתחייבים להביא אחר במקומו .(לא במצב מלחמה או מגפה)הגננת החליטה להעביר לביתה את הגן מבחינתנו אנחנו לא מעוניינים לשלוח את הבן לגן שנמצא בבית וגם לא תקני כמות הילדים וגודל הדירה של הגננת .הגננת מבחינתה פתחה את הגן ודורשת 100 אחוז תשלום .

תשובה:

שלום וברכה,

יש לכם זכות להתנגד לחלופה של הגננת שהעבירה את הגן לבית. זכותכם להתנגד ולא לשלוח את הילד לבית פרטי – בין אם זה מסיבה בטחונית, בין אם זה מסיבה שהמקום לא מתאים לגן ילדים. ולכן אתם לא חייבים לשלוח את הילד לגן – אבל תצטרכו לשלם 50% מהתשלום, כפי שהתחייבתם לשלם בתקופת חרום.

בהצלחה.

מקורות:

הגננת לא מפעילה את הגן בעקבות המלחמה. ולכן העבירה את הגן לבית פרטי. וזכותכם לסרב להעביר את הילד לבית פרטי, ועל דעת כן לא הכנסתם את הילד לגן, אבל דינכם חוזר כמו ביטול גן מחמת מצב חרום שהתחייבתם בחוזה לשלם 50%, או שתמצאו ילד חלופי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל רשום בשאלה:
    "וגם לא תקני כמות הילדים,
    וגודל הדירה" שבה נמצא הגן.
    בטוח שזה לא פוטר
    מכל חובת התשלום?
    באמת מותר לגבות כסף
    על שינוי לא מתוכנן כזה,
    שאפילו פוסל את תיקניות הגן?

    תודה.

  2. זה לא גרע מאם הגן לא פועל בעקבות מלחמה שחייב לשלם חצי מהתשלום. ואם החלופה של בית הגננת לא מתאים, מצידם נחשב שהגן לא יכול לפעול עקב מצב חרום וחייבים לשלם כמצב של חרום.