מה לעשות עם מה מצאתי?

שאלה:

בחורף מצאתי סוודר של ילד קטן, פירסמתי השבת אבידה ולא פנו אל, האם מותר לי לזרוק אותו או למסור למשהו שצריך?
מצאתי לפני פסח שרשרת זהב יקרה פירסמתי השבת אבידה, לא פנו אלי, האם מותר לי בינתיים להשתמש בה? ואם לא אז מה לעשות איתה?

תשובה:

שלום וברכה,

בשתי השאלות אם לא היו סימנים על גבי המציאה – שם או מספר טלפון – אין חובה להשיב את האבדה, ולכן מותר לך לעשות בהם כרצונך, ובפרט אחרי שפרסמת ולא פנו אליך, שמותר לך לעשות בהם כרצונך.

בהצלחה.