אבא שהבטיח בחייו לתת מתנה לבנו

שאלה:

אבא ז"ל כתב צוואה והכל בסדר, אך יש סכומים קטנים שהיו בבנק. כמה מהאחים טוענים שאבא ז"ל הבטיח להם כסף, למשל אחד טוען שעומד לחתן בת, ואבא הבטיח לו שייתן לו לחתונה איזה סכום כסף, אני הבכור האם יש לי סמכות לתת לו ולאחרים סכומים שהם אומרים שאבא הבטיח להם?

תשובה:

שלום וברכה,

ההבטחה לתת עדיין לא מזכה את הבן בכסף, ועכשיו שהאבא נפטר הירושה שייכת לכל היורשים לפי מה שכתוב בצוואה, ואסור לתת לאחד יותר משאר האחים ללא הסכמה לכל האחים. ולכן אם אתה רוצה לקיים את ההבטחות של האבא אתה צריך לקבל הסכמה מכל המוטבים בצוואה.

למרות שההבטחה לתת לבן שמחתן זה נדר לצדקה, אך גם בנדרי צדקה אם נפטר האבא לא חייבת לקיים את הנדר, והכסף מתחלק בין היורשים. ובפרט במקרה שלכם שהבן מקבל חלק מנכסי אביו שזה עודף על ההבטחה של האב, ויש לראות בזה שההבטחה של האבא התקיימה.

בהצלחה.