מוסיקה למסחר בימי העומר

שאלה:

שלום וברכה
אני מוכר מנגינות באינטרנט לפרנסה, עוד לא מכרתי אבל אני חייב להמשיך לעבוד כדי שלא לאבד רלוונטיות, קיבלתי כבר תשובה שאני יכול לעבוד זאת לא השאלה
השאלה ככה אני מעלה לאתר שלי מנגינות רוב האתר הוא גויים והם הלקוחות שאני מחפש אז ככה גם אני לא מכשיר בעזרת השם
השאלה היא כזאת, האם אני יכול להעלות את המנגינות ליוטיוב? אין לי עוקבים ישראלים ואני לא מעודד ישראלים לשמוע זה בעיקר לגויים, כדי שיוכלו להכנס לאתר ולקנות, כדי לשווק את עצמי, זה חשוב כדי לשמור על הרלוונטיות של המכירות.
עוד שאלה האם במהלך העומר שאני מכין את המנגינות, אני יכול להשמיע זאת לאמא או לחבר כדי לדעת אם היא מנגינה טובה ונעימה? נטו לחוות דעת ולא רוצה להכשיל.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה להעלות את המנגינות ליוטיוב, הגולש הוא זה שבוחר מה לעשות עם המכשיר שבידו אתה לא נחשב מכשיל אותו. אתה אפילו לא מזמן לו את הדברים, הוא פשוט נכנס לרשותך ובוחר לשמוע…

נראה שמותר להשמיע למישהו שיחווה דעה מקצועית, בתנאי שלא יושבים ונהנים מזה, אלא שומעים "בעמידה"… כלומר, ממש נטו מה שצריך כדי לחוות דעה.

בהצלחה רבה.