לא להצהיר על הכנסה נוספת

שאלה:

שלום רב
הציעו לי לפתוח נקודת מכירה שאני יכולה להרוויח מהצד.
יש לציין שאני עובדת שכירה וגם מקבלת ביטוח לאומי.
אני מדי פעם ממלאת טפסים לעזרה כספית, סלי מזון מארגוני חסד, בקשות להנחה בארנונה ומגופים ממשלתיים.
האם כששואלים על הכנסות – עליי לציין את העבודה הצדדית?
טרם פתחתי ולפי התשובה אדע אם להתחיל עם זה כי חשוב לי להיות ישרה במילוי הטפסים.
נאמר לי שכולם עושים את זה ולא מדווחים – האם זה אומר שכך צריך להיות? בהרגשה שלי יש גזל אם לא מדווחים ואז מקבלים הנחות שלא ביושר…
מה דעת ההלכה בעניין?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לשנות פרטים כדי לקבל עזרה כספית/מצרכי מזון, ואם לפי התקנון לא מגיע לך תמיכה, יש בדבר איסור גזל. אין הבדל אם העזרה הכספית מהמדינה או מגוף פרטי אסור להערים כדי להוציא ממון שלא ביושר. ואם תקימי עסק נוסף ויהיו לך הכנסות נוספות אסור להעלים את המידע.

את צריכה גם לחשוב אולי העסק שלך ישגשג ותהיי עצמאית ולא תצטרכי לעזרה כלכלית – בעזרת השם.

בהצלחה ועושר רב.