זיכוי מגוי בטעות כאשר הוזמן לאדם אחר

שאלה:

שלום וברכה
הזמנתי מאמזון פריט כלשהוא לאבא שלי אל הכתובת שלו מכרטיס האשראי שלי
לאחר כמה ימים קיבלתי הודעה שההזמנה התבטלה מאחר והיא הוחזרה לשולח, וזיכו אותי בכל הסכום.
בפועל מתקשרים היום מהדואר שעומד להגיע שליח עם החבילה הזו.
האם מותר לי לקחת כסף מאבי לאחר שיקבל את החבילה והזיכוי הוא רווח שלי או שמי שמקבל את החבילה הוא הזוכה כאן?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה השליח של אביך לרכוש עבורו, ומאחר וזיכו אותך בכסף, הרי שלא הייתה לך הוצאה, ושליח שלא הוציא הוצאות לא יכול לגבות מהמשלח. ולכן הרווח של הקנייה היא לאביך.

בהצלחה.

מקורות:

שליח שלא הוציא הוצאות – ראה שו"ע סו"ס קפג. ובש"ך שם ובש"ך ריש סימן שלב ועוד.