אזהרה לא מוצגת בבירור – אדם מועד לעולם?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

קודם כל, מחילה על הנושא הלא נעים הזה.

אני עובד במקום מסויים שנמצה בחנייה.
ובחנייה הזאת, יש שירותים. אבל האסלה עובדת עם טוחן (כמו טוחן אשפה, לכיור המטבח), ואין לזרוק שום דבר באסלה, אפילו לא נייר טואלט.

ולפני כמה ימים/שבועות, אני זוכר שזרקתי נייר טישו באסלה הזאת.
והשבוע שעבר, השירותים היו סתומים, והאחראים היו צריכים לפתוח אותם…
ואני לא יודע אם זה קרה בגללי או בגלל משהו/מישהו אחר.

אבל לא ידעתי שאין לזרוק שום דבר באסלה.
הרי אני אף פעם לא רציתי להשתמש בשירותים הללו, בגלל שהם לא כל כך נקיים, ואני נמנע ככל האפשר מלהשתמש בשירותים האלה.
וחוץ מזה, נכון שהאחראים שמו מודעה על הקיר, אבל שמו אותה במקום שייתכן שהבנאדם לא יראה אותה בכלל ולא יהיה מוזהר על האיסור הזה.

יש לי שתי שאלות על זה:

1) במצב כזה, האם עליי להגיד להם שאולי זה קרה בגללי, ולבקש סליחה מהם?

2) ואם הם מבקשים ממני לשלם משהו, בגלל אי נוחות וכו׳, האם אני חייב לתת להם כסף?

תודה מראש.
חודש טוב ומבורך.
בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה,

מזריקה חד פעמית של נייר לא קורה אסון, האסון הגיע משימוש תדיר שלא כהוראות, ואין חיוב תשלומים אם הנזק לא הגיע ממך. ובפרט שהם לא התרו איך להשתמש אין להם זכות תביעה על האורחים שמשתמשים שימוש רגיל.

בהצלחה.