החזר נסיעה כאשר לא היתה צריכה לשלם

שאלה:

שלום וברכה,
אשתי הלכה לחנות בגדים לקנות בגד והיה להם מבצע שכל אחד שבא מחוץ לעיר מקבל החזר על הנסיעות,
בדרך חזור מהחנות המכשיר באוטובוס היה שבור ואשתי לא הייתה צריכה לשלם,
האם צריך להחזיר לחנות את הכסף מכיוון שהנסיעה חזור לא עלה?
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

החנות התחייבה שכל מי שמגיע מחוץ לעיר מקבל תשלומי נסיעות, וכיון שיש התחייבות מצידם לשלם דמי נסיעות, חייבים לשלם גם אם בפועל הלקוח לא שילם בגלל שמכשיר התיקוף לא פעל, או שהציעו לו טרמפ'. ולכן הקונה לא חייבת להחזיר את הכסף לחנות.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר יש התחייבות לשלם דמי נסיעות, חלה ההתחייבות גם אם בפועל לא שילם דמי נסיעות כמו שהרחבנו במאמר כאן. ורק אם רצה לעזור לחברו, והחבר לא היה צריך את העזרה אסור לו לקחת את הכסף לעצמו, אבל אם זה התחייבות לחברו חייב לשלם.

בנוסף, יש אומדנא שהמוכר הקנה את דמי הנסיעות גם אם התיקוף לא יעבוד או שימצא טרמפ'.