פרעון דיגיטלי של חוב

שאלה:

קיבלתי מחבר הלואה של 1000 ש"ח באמצעות BIT (אפליקציה של העברת כספים , כל מי שמוריד את האפליקציה למכשיר שלו מזין את פרטי החשבון בנק שלו ואז ניתן להעביר כספים בקלות לחבר בלי לדעת את פרטי החשבון שלו אלא מעבירלמספר טל' שלו רק כדי שהכסף יעבור צריך שהמקבל ילחץ על אישור ההעברה)
ובכן , אישרתי העברה של כסף וקיבלתי הכסף לחשבון בנק שלי וסיכמתי איתו שאפרע לו גם כן בביט BIT ב4 תשלומים של 250 ש"ח ,
ושלחתי לו פרעון מספר 1 של 250 ש"ח והוא לא לחץ על "לקבל" הכסף , ושלחתי לו הודעה בוואצאפ שיקבל הכסף והוא ראה את ההודעה בוואצאפ (החבר קצת אמיד והיה רגיל לתת לי סכומים כאלה גם בחינם כתמיכה באברך) והוא לא רצה ללחוץ על "קבל" ואם הוא לא מאשר ההעברת הכסף אליו תוך ג' ימים ההעברה מבוטלת ולא מחייבים אותי כלום ,

השאלה שלי : האם זה נקרא פירעון , ומה שהוא לא קיבל זה כמו " הריני כאילו התקבלתי " או לא נקרא פרעון
נפק"מ : שלא אשלח 250 ש"ח יותר והוי ריבית ?

תשובה:

שלום וברכה,

המלווה שלא אישר את המשלוח של הכסף ביטל את הפירעון, ואי"ז כאילו התקבלתי אלא כאילו לא היה פירעון. ולכן אם החוב של ההלוואה נשאר, אא"כ הוא מחל על ההלוואה.

בהצלחה.

מקורות:

המלווה שלא אישר את קבלת הפירעון, דינו שווה לאמר יהיו בידך, שלא נטל את החוב מיד הלווה, ולכן החוב קיים. ואם המלווה מודה שלא אישר את החוב משום שמוחל ודאי שהחוב נמחל.