חדלת פירעון האם נפטר מהחובות

שאלה:

שלום רב
עסק שנפל ונשאר חובות
לאט לאט רוצה לשלם כפי האפשר בפרט שאני חייב לחברים משפחה
האם ספקים חילונים נכנס לאותו רשימה של ספקים חרדים
האם אפשר רק ללכת על חדלת פירעון ופטור ?

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל ביו חילונים לחרדים, לכולם חייבים לפרוע את החוב. ואין להעדיף סוג אחד על סוג אחר.

בעל חוב שבית משפט מקזז לו את החוב ופוסק שישלם חלק קטן בלבד, אם מדובר באנשים פרטיים ודאי שהחוב קיים, והפסיקה של הבית משפט לא מבטלת את החובות. והלווה חייב להמשיך לפרוע את חובותיו. אם מדובר מול חובות לבנקים יתכן ויש להקל שלא יהיה חייב לשלם יותר מהפסיקה של בית משפט, מאחר וההלוואה מהבנק כפופה לפי הפסיקה של הבית משפט, והם תובעים בבית משפט ומקבלים עליהם מראש את הפסיקה שלהם.

בהצלחה.