יום השבת הזה או יום המנוח הזה בתפילה

שאלה:

למה השו"ע כתב (או"ח ת"צ ט') שאומרים בתפילת שבת ויו"ט "ותתן לנו את יום המנוח הזה ואת יום חג פלוני הזה" ולא כפי שאנו אומרים "ותתן לנו … את יום השבת הזה ואת יום חַג פלוני הַזֶּה, אֶת יוֹם טוֹב מִקְרָא קֹֽדֶשׁ הַזֶּה"?

בברכה
נתנאל

תשובה:

יש נוסח כזה ומקורו כבר ברמב"ם ובטור, אמנם מנהגנו היום בכל הקהילות לומר את יום השבת הזה, כמובא באר"י בפרי עץ חיים שער מקראי קודש, וראה יד אהרן שם ועוד.

שבוע מבורך.