הגדלת הכנסה לצורך קבלת אישור למשכנתא

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה!
אני מעוניין לקחת משכנתא , אלא שיועצת המשכנתאות שלי אומרת, שבגלל שיש לי כבר משכנתאות, הבנק לא יאשר לי, אלא אם כן, אגדיל הכנסה. היא הציעה שאשלם לכולל מסויים סכום כסף, ואותו הכולל ינפיק לי מלגה על אותו הסכום, במשך שלושה חודשים, וכך מבחינת הבנק יראה כאילו הכנסותי גבוהות יותר – ויאשרו לי משכנתא. היא טוענת שהמון אנשים עושים את זה, והבנק יודע מזה. האם זה מותר? [סוג של שקר, על מנת לקבל משכנתא]

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

היועצת צודקת, הרבה מאוד אנשים מביימים אישור להכנסות גבוהות כדי לקבל משכנתא. אבל אין היתר של 'כולם עושים' וחשוב שאתה שואל.

היות ושאלה זו באה הרבה לפתחינו, ביררנו אצל יועץ מומחה ומנהלי בנקים איך זה שכולם עושים והכל עובר בשתיקה, הם אמרו שהתופעה ידועה להם ואין להם בעיה עם זה, והסיבה שהם דורשים אישור הכנסות, מאחר וכך זה הפרוצדורה, וכך הם צריכים לפעול לפי הנהלים, ולא בגלל שהם צריכים את האישור להכנסות. אבל אמרו שהם מתנים את ההיתר בתנאי שלא תהיה הגזמה.

בעקבות תשובה זו, יש להתיר לביים אישור על הכנסה גבוהה כדי לקבל משכנתא היות והבנקים מודעים לדבר ולא אכפת להם.

בהצלחה.