חוב שמישהו חייב לי ולא משלם

שאלה:

שלום כבוד הרב.
מישהו שלוויתי לו כסף ויודע שצריך להחזיר אינו יוצר קשר ונעלם כלא היה ולא דואג להחזירם …יש לי קבלות ששילמתי עבורו. מה ניתן לעשות בנידון על פי ההלכה .

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה יש לתבוע אותו בבית דין ובית דין יקראו לו ויחייבו אותו להסדיר את התשלום. אם הוא לא יופיע בבית דין, בית דין יתנו לך היתר פנייה לערכאות או להוצל"פ. במקרים רבים אנשים רואים מכתב הזמנה מבית דין ומיד ממהרים לשלם.

בהצלחה.