החזר הלוואה

שאלה:

הבת שלי ביקשה הלוואה במזומן 500 שקל ושתחזיר לי באפליקציית ביט.
לא היה לי מזומן. נתתי לה כרטיס אשראי והיא משכה מזומן 500 שקל בכספומט.
המכשיר לקח עמלה 6.90 שקל.
כמה היא צריכה להחזיר לי?
(500 או 506.90 ?)

תשובה:

שלום וברכה,

הבת שלך חייבת לשלם 506.90 ש"ח – הלוואה + עמלה.

בהצלחה.

מקורות:

לווה שמשך כסף מהחשבון בנק של המלווה לצורך הלוואה, או שאמר למלווה שימשוך לו כסף עבור ההלוואה, הלווה חייב לשלם את העמלה שמתחייב בה המלווה בגין משיכת המזומנים. דין יש ללמוד מדברי השו"ע סימן לט סעיף יז, שהלווה נותן שכר הסופר, ומכאן יש ללמוד לכל הוצאות שהמלווה הוציא לצורך להלוואה, לפי בקשה הלווה, חייב הלווה לשלם.