לתבוע את השוכר של הבעל חוב שלי

שאלה:

אדם חייב לי כסף ויש לו דירה נוספת שהוא משכיר האם אני יכול לחייב את השוכר לשלם לי דמי שכירת שאלה שניה. האם אני יכול לתפוס את הדירה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הוא לא משלם לך והחוב שהוא חייב לך הוא ברור לחלוטין, אתה יכול לחייב את השוכר שישלם לך את הדמי שכירות, או לפחות לחייב אותו שלא ישלם דמי שכירות עד שתתבע את הבעל חוב שלך לבית דין, ובית דין יפסקו לו שיעביר לך את הדמי שכירות.

אין תפיסה בקרקע, ולכן אין איסור של העבטת העבוט בקרקע, ואתה יכול למנוע ממנו גישה לדירה עד שישלם לך את החוב.

למה שלא תתבע אותו לבית דין ובית הדין יחייבו אותו להסדיר לך את החוב.

בהצלחה.

מקורות:

אם יש לבעל חוב שלך יש שוכר אתה יכול לגבות את הכסף מהשוכר מדין שעבודא דרבי נתן, ואם אין לבעל חוב כסף לפרוע ודאי שיש שעדר"נ. גם אם יש לבעל חוב כסף לפרוע ולא פורע את החוב, לפי דעת הש"ך יש שעדר"נ גם אם יש ללווה כסף, ובפרט כאן שהוא לא משלם את חובו שאתה יכול לגבות מהשוכר, כמבואר בסימן פו.

אם החוב ברור אסור לשוכר לשלם למשכיר אלא חייב לעכב את הכסף בידו עבורך כמבואר בשו"ע סימן פו ס"ה.

בקרקע אין דין משכון כיון שאין תפיסה בקרקע אלא בית דין מגבין קרקע למשכון, כמבואר בשו"ע סימן פו ס"ו ולכן אתם נועל ביתו של הלווה עד שיפרע לו את החוב אין איסור של "לא תבוא אל ביתו".