זוגיות

שאלה:

שלום קוראים לי מיטלאני נשואה 20 שנה לאחרונה בעלי התחבר לחברים מהעבר שלו שרובם גרושים הזמינו אותו לכמה ימי הולדת שאמר שיש שם רק גברים והיה בחורות ולא אמר לי תאמת הם פתחו קבוצה בוואצפ חברים של פעם ובקבוצה הזאת רק בחורות וברטונים דברים ממש מזעזעים שאני לא יכולה לפרט מה שבמחינתי הפך לדבר שלא מכבד לא אותי ולא תילדים שלי הם קבועה לעשות כמה ישיבות שאמר תי שיהיה רק גברים באחת הישבות הם ציינו בקבוצה שיביאו בחורות על דבר כזה הפכתי את כל הבית וחשבתי ללכת לפתוח תיק ברבנות כבוד הרב תיייעץ לי מה לעשות תודה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את שאלתך, אני חושב שיש להעמיד בפניו באופן ברור, שאו הקבוצה הזו או הבית, המצב שאת מתארת הוא בלתי נסבל. יחד עם זה ובמקביל, לפעמים הרצון הזה של הבעל ללכת לכאלו מקומות נובע מתחושת חסר ושיעמום בחיי הנישואין, אם מה שהוא יקבל בבית זה רק צעקות ואשה ממורמרת ושם הוא יחשוב שהוא מקבל את החיים היפים [זה שקר ודמיון אבל זה לא הנושא כרגע], לא יהיה לו רצון להתעשת ולחזור לחיים הנורמלים, לכן במקביל לכך שאת מציבה לפניו את הדבר כתנאי, הוא צריך לראות שכיף בבית, תעשי אוכל טוב ותתלבשי טוב, ותתני לו יחס נעים ומקרב ואוהב, ויחד עם זה תציבי לפניו באופן ברור חד משמעי שזה או זה או זה. מילים פשוטות: תפתחי איתו שיחה על זה בצורה נעימה בערב אחרי ארוחה טובה וכו', ולא במלחמה ובצעקות, אלא בדיבורים רגועים אבל החלטיים, יש לך בית וילדים והכל, אין אפשרות להרוס את זה!

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב בהמשך למה שכתבתי לך שבוע שעבר זה לא נגמר הבאלגן שעש בבית בעלי לא מוכן לוותר על החברים הטלה שצצו מלפני 20 שנה לא מוכן לצאת מהקבוצה רצה לצאת איתם לבלות לא הסכמתי אז רוצה להביא את כולם לבית להיפגש איתם זה פשוט הורס תבית כל ההתנהלות הזאת סביבם לא יודעת כבר מה עוד לעשות כי אני לא מוכנה לפרק תבית ורותה שלום בית אבל זה חברים שהולכים בדרך לא ישרה וכל היום מענין אותם רק בחורות ואנחנו לא בדרך הזאת תייעץ לי מה לעשות

  2. אתם צריכים ייעוץ זוגי, בעלך גם כתב כאן וראיתי שיש לו מבט אחר על הענין, בצורה זו שאינכם מבינים אחד את השני חשוב מאוד לערב בנושא גורם מוסמך. בהצלחה רבה