מה מעניש אותי?

שאלה:

לכבוד הרב,

האם ל"ע כל דבר לא טוב שקורה לאדם בעולם הזה, זה בגלל "הטבע הרוחני"?

הכוונה כמו שיש טבע גישמי עם כל חוקיו, השם קבע שאם אדם עשה עבירה מסוימת החלק הרוחני ייפעל בצורה מסוימת ("הטבע") וייפרע ממנו?

כוונת השאלה היא להבין האם השם מביא ל"ע את הרעות או שאדם עצמו הוא זה שיצר לעצמו את הרעה על פי מעשיו (כמו למשל יצירת הגהינם, האם השם יצר אותו מבלי החלקים הלא טובים בפנים, והעבירות של האדם "ממלאות" אותו כדי לפרוע ממנו)?

תודה

תשובה:

אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אלא אם כן מכריזיםן עליו מלמעלה, כל דבר נעשה בדין מדוקדק, לא האדם עושה בעצמו כלום, הכל מאת ה' בהשגחה מורה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התשובה של הרב כמובן מתייחסת לעונשים ולא למעשי האדם שבבחירתו. אני כותב זאת כי אנשים לפעמים מבינים בטעות שגם מעשי האדם הם מלמעלה..