חקלאות בחו"ל או בארץ?

שאלה:

האם ליהודי שחי בגולה מותר לעסוק בחקלאות?
מה אומרת ההלכה היהודית בנושא?

תשובה:

בודאי מותר לאדם לעסוק בחקלאות בכל מקום. גויי הארץ הם שגזרו על היהודים שאסור להם לעסוק בחקלאות אלא רק במסחר זעיר וגם בזה עשו הגבלות, ואחר כך התלוננו כאשר יהודים התפרנסו מהלוואות בריבית לגויים, כל זה היה חלק מהרדיפות כנגד היהודים בימי הביניים.

אמנם, פשוט וברור שכל יהודי שמתכנן לעסוק בחקלאות ובכלל, נציע לו לעשות זאת בארץ ישראל ויוכל לקיים בכל יום ובכל נטיעה שהוא נוטע מצות יישוב ארץ ישראל, ומה לו לחבוק אדמה נכריה כאשר יש לפניו את הארץ אשר ה' אלוקינו נותן לנו.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1