שימוש בזכות מורה לבעלה בזום

שאלה:

שלום.
רעייתי מוכרת במשרד החינוך כמורה, ולזאת היא רשאית להפעיל כיתה באופן מקוון ע"י תוכנת זום. למעשה כיון שהיא עובדת בחינוך המיוחד לכן אין לה צורך בו, ואני כאברך משתמש בו כדי ללמוד בחברותא עם אנשים שנמצאים במרחק. מבחינת משרד החינוך אין כאן שום תוספת הוצאה, כי גם כך הם משלמים גלובלית, וההבדל בין אם אני עושה שימוש חינמי לבין השימוש הרשום במשרד החינוך הוא במשך הזמן שניתן לעשות את השידור. (באופן חינמי אחרי 40 דקות השידור מופסק וצריך לחדש אותו. זה קצת מגביל, אבל לא נורא) האם זה בסדר או שיש בדבר איסור.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להשתמש בתכנת זום שאשתך מקבלה מהעבודה.

בהצלחה.

מקורות:

עבודה שנותנים לבית של העובדת מחשב או תכנה, ומסכימים לה להשתמש בציוד שקיבלה גם לצורך פרטי, מסתבר שגם בעלה או בני ביתה יכולים להשתמש לצורך פרטי, כדין כל המפקיד ע"ד אשתו ובניו הוא מפקיד.

אלא שאסור להשתמש שימוש נוסף אם גורם להוצאה גדולה יותר לעבודה. ובמקרה שלך שמשרד החינוך משלם גלובלית, אין איסור להשתמש, כיון שלא גורם להוצאה נוספת.