קיבלתי כסף ואיני יודע ממי

שאלה:

אברך נתן לי ביום ראשון 100 עבור מישהו שיתקשר אלי בתוך זמן קצר כי הוא חייב להיות במקום אחר לקח את הנייד שלי ועד רביעי 3.30 עכשיו לא קיבלתי שום טלפון מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה,

עליך לשמור את הכסף עד שיבואו לקחת ממך את הכסף.

בהצלחה.

מקורות:

הכסף שבידך הוא פיקדון ואתה שומר על הכסף, ועליך לשמור על הכסף עד שיבואו לקחת ממך את הכסף. אתה לא יכול לקחת את הכסף לעצמך, כמבואר בשו"ע סימן רצב אולם אתה יכול להשתמש בכסף ומיד שיבואו לדרוש ממך את הכסף תצטרך לתת 100 ש"ח משלך.